P1200707Inspirerende boeken over natuur, veranderen, keuzes maken, je hart volgen, levenslessen, creativiteit, leiderschap en vrouwen.

Je kunt ze lezen bij Shofukan in de bibliotheek of bij een doorklik bestellen op de site van Managementboek.


Natuur en werk

 
Wij zijn het land
Wij zijn het land

Liefde voor de natuur.
Observeren en kijken wat nodig is.
Water geven, ondersteunen, snoeien,
uitdunnen, groeien en oogsten.

Het boek kost € 22,50 excl. verzendkosten (€ 3,90).

Bestel
En Nu Naar Buiten
Een mooi handzaam boekje voor oefeningen bij coaching en training in de natuur.
Natuur Werkt!
De natuur biedt een prachtige spiegel voor persoonlijke en organisatieontwikkeling. Werk-doe boek met prachtige beelden.
Plezier in je werk
Een praktisch boek waarbij je stap voor stap in wandelcoaching meer plezier in werk en leven ervaart.
Spirit in je werk
Een mooi inspirerend boek over hoe de natuur je inspiratie geeft bij je volgende stap.
Wandel je Wijzer
Hoe wandel je met inspiratie in de natuur én in de stad.
 

Loopbaan en carrière

 
Assessment doen
Assessment doen: de beste voorbereiding op assessment-rollenspel, persoonlijkheidstest en IQ-test Help, ik moet een assessment doen!
Creatieve loopbaanplanning
Niet alleen met verstand en gevoel wordt onderzocht wat men het liefste wil, waar iemands hart ligt, ook de verbeelding, de intuïtie, de creativiteit worden hierbij ingeschakeld.
De Creatiespiraal
Zoals er in de natuur een vaste route is van bloesem naar vrucht en van zaad naar oogst, zo is er in de natuur ook een welbepaalde weg van wens naar werkelijkheid. Die weg wordt in dit boek beschreven. De creatiespiraal, een verrassend eenvoudige, heldere en praktisch bruikbare beschrijving van de natuurlijke weg waarlangs de mens zijn eigen wensen realiseert.
Doe je droombaan
Een onthulling van de geheimen van 175 droombanen.
Dromen, durven, doen
Iedereen heeft dromen op het gebied van werk, relatie, gezondheid, persoonlijke ontwikkeling…

Maar wat is er nodig om de stap van dromen, naar durven en – uiteindelijk – doen te zetten? Wat zijn de geheimen van échte,blijvende verandering?
Hoezo te oud?
Wie als 50-plusser een baan zoekt, wordt op het spoor van
een nieuwe baan gezeten en een zinvolle toekomst door zorgvuldig en goed voorbereid te zoeken en te solliciteren.
Loopbaanankers
Loopbaan-ankers’ helpt u te ontdekken over welke kwaliteiten u beschikt en wat u ermee wilt en kunt. Met een loopbaanoriëntatielijst en een interview met een partner komt u erachter wat uw loopbaan-anker, een combinatie van uw talenten, drijfveren en waarden, nu eigenlijk is. Kennis van uw ‘Anker’ is nodig bij het zoeken en vinden van de baan die bij u past.
Ondernemen met lef
‘Ondernemen met Lef!’ gaat niet alleen maar over werk. Ondernemend zijn houdt niet op bij de deur van je kantoor. Het is een manier van leven. “Work hard, play hard, rest hard”. Ondernemend ben je ook op vakantie, in de manier waarop je lesgeeft, je gasten ontvangt in je restaurant en de keuzes die je maakt in je loopbaan.
Ontdek je sterke punten
Met ‘Ontdek je sterke punten’ ga jeop zoek naar je mogelijkheden. Hierbij maak je gebruik van de unieke code, die in elk boek staat, voor de StrengthsFinder. Dit is een ondersteunend internetprogramma met online feedback om talenten te ontdekken en in te zetten voor persoonlijk en zakelijk succes.
Solliciteren via LinkedIn
Praktische handleiding om meer te doen met Linkedin bij solliciteren en netwerken.
 

Inspirerende biografieën en levenslessen

 
Mr. Amazon
Bezos’ grootse ideeën over competitie en innovatie komen aan bod. Een inkijkje in een bedrijfscultuur van gedurfde investeringen en meedogenloze ambitie.
Nelson Mandela
Dit is het verhaal van misschien wel de wonderbaarlijkste omwenteling in de geschiedenis, verteld door de man die het allemaal heeft meegemaakt en in gang gezet. Het verhaal van Mandela, door Mandela.
Nelson Mandela: 15 lessen
15 inspirerende levenslessen van Nelson Mandela over moed, leidinggeven, zelfvertrouwen, omgaan met je rivalen, besluitvaardigheid en liefde.
Richard Branson
Zijn voor de zakenwereld ongebruikelijke manier van doen, zijn verrassende ideeën en de manier waarop hij zijn medewerkers weet te motiveren, maken dat hij een hele generatie jonge mensen tot voorbeeld is geworden.
Steve Jobs
Een indringend en openhartig boek over het (zakelijk) leven van Steve Jobs. Als je het hebt over focus, doelen stellen en met je klanten bezig zijn? Openhartig, soms zelfs hard, over mensen met wie hij heeft gewerkt en tegen wie hij heeft gestreden. Over innovatie, creativiteit en het beste uit jezelf en mensen halen.
 

Persoonlijke effectiviteit, timemanagement, grenzen stellen

Organisatieontwikkeling

 
Good to great
Uit een langdurig onderzoek van honderden bedrijven kwam naar voren dat ze een tijdlang even ‘good’ presteerden als hun concurrenten in dezelfde branche, maar plotseling accelereerden ze en werden ‘great’.

Wat onderscheidt deze succesvolle bedrijven nu van hun concurrenten en wat kunnen anderen daarvan leren?
Het geheim van groeikracht
Savelberg heeft jarenlang van binnenuit de aanpak van succesvolle bedrijven in Europa en de Verenigde Staten bestudeerd. Hij ontdekte dat alle groeiende organisaties meer dan anderen investeren in drie succesfactoren: people focus, standaardisatie en partnerships.
Honshitsu
Honshitsu (het Japanse woord voor essentie) geeft marketing terug aan de ondernemers, de ontwikkelaars, de gepassioneerden, de leiders. Het helpt hen om los te komen van het product en de brug te maken naar de menselijke behoeftes.
Presence
Vooruitstrevend denken en oude wijsheden worden gecombineerd om de vitale velden te onderzoeken die ons verbinden met elkaar, met het leven en met wat ‘op het punt staat te verschijnen’. Zeven capaciteiten liggen ten grondslag aan ons vermogen om nieuwe mogelijkheden te zien, aan te voelen en te realiseren.
Starbucks
Na het lezen van dit boek kijk je anders aan tegen het verlenen van service. Service met een hoofdletter, must have!
Versimpelen
Versimpelen is een manier om focus aan te brengen in projecten, om van complex naar simpel en van gedoe naar flow te komen. Ontrafel een project, ontdoe het van alle bijzaken en je ziet weer waar het écht om draait. Hiermee worden de vervolgstappen om het project te realiseren kraakhelder. Voor organisaties is versimpelen een manier om de kern van hun bestaan te (her)ontdekken: waarom doen we wat we doen?
Weg van de eenvoud
Dit boek biedt organisaties en de mensen die daar werken een logisch en duurzaam antwoord op de problemen van nu, dat zich als van nature ontvouwt wanneer zij bereid zijn deze weg van de eenvoud te gaan.
Zakendoen in de nieuwe economie
Hoe schaar je je als ondernemer bij de koplopers? 
- Hoe innoveer je? 
- Hoe smeed je businesscases? 
- Hoe vind je er financiering voor? 
- En vooral: hoe doe je dat morgen?

’Zakendoen in de Nieuwe Economie’ beantwoordt die vragen. Innovatiever, met meer slagkracht dan ooit.
 

Creativiteit

 
Creativiteit. Hoe? Zo!
Leer-, doe- en oefenboek voor iedereen die de sleur van de standaard-oplossingen wil doorbreken en op zoek is naar de buitengewone en efficiëntere antwoorden op de uitdagingen van alledag.
Huh?
Voor de pessimist is het glas halfleeg. Voor de optimist is het halfvol. Het boek ‘Huh?!’ gaat uit van een derde benadering: waar is de kraan?
Mindmappen
De mindmap is het meest effectieve denkhulpmiddel van onze tijd. Mindmaps helpen je:
- helder, creatief en origineel te denken
- problemen op te lossen en met vertrouwen beslissingen te nemen
- te plannen, overtuigen en onderhandelen
- alles wat je wilt onthouden
- controle over je leven te krijgen.
Omdenken
Praktisch boek over omdenken en het prikkelen van je eigen creatieve vermogens.
Zes denkhoeden
Door vanuit zes verschillende invalshoeken naar een probleem te kijken, kom je sneller tot een duidelijke oplossing. De invalshoeken worden verbeeld door zes verschillende denkhoeden.
 

Vrouwen

 
De essentie van vrouwelijk leiderschap
Via de ontwikkelingsreis die Dante beschrijft in zijn Goddelijke komedie verklaart Jironet de psychologie achter de spanning tussen persoonlijke ambities, het innerlijke leven en de verwachtingen van de omgeving.
De ontembare vrouw
Vrouwen die op een keerpunt staan en zich afvragen wat ze met hun leven moeten aanvangen. Pinkola steekt je een hart onder de riem en geeft je tegelijkertijd een flinke schop onder de kont: je kunt treuren om een verspild leven of er alsnog iets van maken, te laat is het nooit.
De weg van de heldin
De weg van de heldin is de mythische zoektocht van de vrouw om de diepe wond van haar vrouwelijke aard te helen, zowel op persoonlijk, cultureel als spiritueel niveau. Internationaal beschouwd als een van de besten in zijn soort!
Vrouwen & ambitie
Ergens goed in zijn en daarvoor erkenning krijgen, vervult een diepe, menselijke behoefte.

 Maar waarom hebben vrouwen het vaak zo moeilijk met ambitie? Waarom brengen vrouwen het, alle emancipatie ten spijt, nog steeds minder ver in hun werk dan mannen? Waarom zijn het de vrouwen, en niet de mannen, die massaal parttime gaan werken als er kinderen komen?