Zomer en najaar 2017

Intervisie en inspiratie 7 juli, 8 september, 6 oktober, 3 november, 8 december

In de maandelijkse intervisie en inspiratiebijeenkomsten ontmoet je mensen die zich bezig houden met actuele onderwerpen over werk, een balans houden tussen werk en privé, keuzes maken, solliciteren en netwerken. Je werkt aan je eigen uitdagingen en doelen. Zowel door digitale uitwisseling als een collega buddy wordt je scherp gehouden en geëvalueerd. Oud deelnemers presenteren hun plannen en geven je tips en ideeën over hoe zij het hebben aangepakt. Je kunt je hier aanmelden. Deelname is gratis.

Loopbaanvragen op je pad – Naar buiten! – 8 september

Buiten zijn, bewegen, lopen en ondertussen nadenken over je werk en je leven. Hoe maak jij keuzes? Welke weg kies je als het moeilijk wordt? Kies je voor jezelf of ga je vaak met anderen mee? Aan de hand van inspirerende opdrachten uit het boek ‘Natuur Werkt!’ neem ik je naar de Rhoonse Grienden. Je kunt je hier aanmelden. Deelname is gratis.

Kiezen voor cultureel ondernemerschap – Ariadne Urlus – 8 oktober 11.00-12.00 uur

Na de eerste ‘paniek’ (geen contractverlenging, minder geld) werd ze langzaam weer zichzelf. Ze ontdekte waar ze alles ook al weer voor deed, waar ze goed in is, wat ze belangrijk en fijn vindt. Die vragen had ze zich sowieso al lange tijd niet gesteld. Ze had geen idee wat dan nu… Maar in relatief korte tijd werd ze ondernemer met een eigen agenda en aanpak, met als motto: ‘time for things that matter.’ En het gaat goed. Ze werkt zo weinig mogelijk (ca. 30 uur per week, waarvan ongeveer 24 betaald) zodat ze er ook naast kan studeren; ze werkt alleen met mensen waarmee het klikt, voor kleinschalige kunstorganisaties, waarbij ze zelf eigenaarschap heeft. De komende twee jaar is dit haar pad: deeltijdstudie plus opdrachten die genoeg opleveren om zichzelf te onderhouden. Vooralsnog geniet ze enorm van deze ruimte. Ze vertelt jullie graag hoe ze dit doet en welke overwegingen een rol hebben gespeeld in haar keuzen. Deelname is gratis, je kunt je hier aanmelden.

Loopbaantraject voor rijksambtenaren vergoed tot eind 2017!

Werk je minimaal drie jaar bij de Rijksoverheid? Wil je eens een loopbaancheck, coaching of onderzoeken of je nog op je plek zit? Dat kan. Via het A&O fonds heb je recht op een loopbaancoachingstraject van 7 sessies. De enige voorwaarde is dat je een traject start bij een CMI-geregistreerde coach/bureau. Tini van de Wetering is ingeschreven als register Coach bij het CMI. Medewerkers van ministeries, onderwijsinspectie, belastingdienst, rechtbank en alle andere rijksambtenaren kunnen gebruik maken van de regeling. Ik help je graag bij het aanvragen van een traject. Het aanvragen kan tot 31 december 2017. Het beschikbare budget is beperkt, dus schrijf je snel in!

Filmavonden bij Shofukan 8 september en 10 november

Japans cultureel centrum Shofukan werkt samen met het Camera Japan Festival aan een veelzijdig filmaanbod. Tot eind 2017 kun je nog een paar keer genieten van een bijzondere film. Houd de Facebookpagina van Shofukan in de gaten!