Seizoensintervisie voor leidinggevenden

Ben jij al een aantal jaren leidinggevende? Weet jij hoe de hazen lopen? Heb je een eigen bedrijf? Maar heb je tegelijkertijd behoefte aan sparren en reflecteren? Kun je bepaalde persoonlijke zaken niet op je werk kwijt?

Het doel van deze seizoensintervisie is om contact te maken met je eigen gevoel om meer rust te creëren. Jij gaat onderzoeken hoe je meer ruimte maakt voor jezelf en de dingen die je belangrijk vindt. Je gaat (nog meer) staan voor wie je bent en maakt dat zichtbaar. Hoe spannend dat ook is. Tegelijkertijd sta je open voor ontwikkelen en leren en wil je graag geïnspireerd worden.

In een groep van 6 tot 8 leidinggevenden ga je 4 x per jaar aan de slag met items die je raken en die meer aandacht verdienen. Je durft daarbij je intuïtie en gevoel in te zetten. De natuur is in het traject een grote inspiratiebron. Zo kijken we in het traject naar de 4 seizoenen en onderzoeken we hoe we de energie van de seizoenen ook mee kunnen nemen in het werk.

Waar sta je aan het einde van het traject:

 • Meer contact met je gevoel en intuïtie en durft deze ook aan te spreken
 • Er is basisvertrouwen en rust
 • Je staat voor wie je bent en wat je belangrijk vindt
 • Gelijkgestemden die je kunnen inspireren en stimuleren
 • Verhalen delen en deze vanuit verschillende perspectieven bekijken zodat  je je eigen verhaal verder vorm kunt geven
 • Vrijheid om te kiezen wat je volgende stap gaat zijn

In de inspirerende ruimte van Shofukan is er elke sessie gelegenheid voor:

 • Rust: contact maken met je gevoel, je lichaam en intuitie. Dit doen we door meditatie, ontspanningsoefeningoefeningen, schrijven en bezinnen, kalligrafie en ikebana.
 • Ruimte: Er is ruimte voor jouw verhaal en de reflectie hierop. Met de natuur als inspiratiebron krijg je de gelegenheid om wat je ėcht bezighoudt te delen en dat ook in de wereld te gaan zetten.
 • Inspiratie :Wat leeft er echt in jou? Waar wil je meer aandacht aan besteden maar heb je tot nu toe nog geen tijd voor gemaakt. Welke beren houden je nu nog tegen om je inspiratie echt aan te spreken. We gaan op zoek naar de muze in jou en hoe je de wereld hierin kunt dienen in je leiderschap of in je bedrijf. Je eigen geschiedenis en thuis nemen we hierin mee. Het thuiskomen bij jezelf en je eigen verhaal vormt hierbij de basis.

Hoe doen we dat?

 • 4 seizoensintervisies: reflectie op basis van de thema’s van het boek Natuur werkt (Natuurlijk leiderschap, Rust en bezinning, Creativiteit, samenwerken en verbinden, ontwikkelen, kracht en energie, verwondering en schoonheid en het boek Werken en leven in het ritme van de seizoenen van J. Voigt).
 • Een vision quest – na de voorbereidende coaching ga je alleen de natuur in en verblijft daar minimaal 4 uur op een plek. Je gaat niet aan de slag met een primaire vraag. Het gaat hierbij om een overstijgend thema of onderwerp waarmee je van dienst kunt zijn. Het gaat niet zozeer om de concrete antwoorden. Meer om de ervaring, de natuurbeleving en de onderstroom die je kunt ervaren. Daarna is er een sessie om het na te bespreken.
 • Aanvullende individuele coaching

Seizoensintervisie:

23 september, 25 november, 24 februari, 21 april 2023

Het traject is inclusief wandelinspiratiekaarten en het boek natuur Werkt. Je kunt je HIER aanmelden.