Inspiratie en werkvormen voor de ontwikkeling van mensen en organisaties.

De natuur biedt een prachtige spiegel voor mensen en organisaties. Vooral als het gaat om kracht, groei, overleving, samenwerking, rust, schoonheid en creativiteit. Bovendien zorgt contact met de natuur zorgt voor contact met je eigen natuur. Zoals levenskracht en stroming. Daardoor ontstaat er meer vitaliteit, creativiteit en effectiviteit. Vervolgens slaat het boek een brug tussen ervaringen in de natuur en ontwikkelingsprocessen van mensen en organisaties.

Voor coaches, trainers, managers en adviseurs

Aanvankelijk is het bedoeld voor coaches, trainers, managers, adviseurs. Maar ook voor andere geïnteresseerden, die nieuwe invalshoeken zoeken in hun werk of leven en zich willen laten inspireren. Tegelijkertijd verbinden de auteurs natuur en werk in tal van verrassende voorbeelden en praktische toepassingen.

Indeling boek

Ten eerste gaat deel 1 in op zeven aansprekende thema’s uit de natuur. Zoals kracht en beweging, samenwerking en verbinding, groei en bloei,  leiderschap, rust en stilte, schoonheid, creativiteit. Ten tweede omvat deel 2 ruim vijftig concrete werkvormen om toe te passen in coaching of training. Niet alleen individueel maar ook met groepen.

Bijzonder boek

Een bijzonder boek dat nieuwe wegen inslaat, onverwachte invalshoeken bevat, aanzet tot denken maar ook uitnodigt tot doen.

“NATUURLIJK!”, zeggen we als iets te vanzelfsprekend is om het er verder nog over te hebben. Maar de auteurs vinden in dit prachtige boek de juiste toon en wijzen ons op wat we ‘natuurlijk’ al weten. Bovendien is het heel uitnodigend, heel concreet, heel fris. Echter zet de eerste stap, de natuur doet de rest.

Igor Byttebier, auteur van ‘Creativiteit Hoe? ZO!’ en crew bij ‘new shoes today’.

Ter illustratie kun je de  Recensies van het boek natuur werkt bekijken

Inhoudsopgave
 Inleiding
Hoofdstuk 2 Groei en Bloei
Gedeelte van hoofdstuk 7 Een nest van kleerhangers
Inleiding van hoofdstuk 8 Werkvormen

Prijs € 29,95 (excl. verzendkosten). Bij afname van vijf of meer boeken krijgt u een aantrekkelijke korting. Neem contact met ons op om het boek te bestellen. Het e-book is tevens te bestellen bij o.a. Bol.com