Coaching voor leidinggevenden:

Als manager had hij nergens tijd voor. Hij was overal mee bezig, behalve met zijn taak. Zo  kon hij niet zo makkelijk delegeren en vermeed conflicten. Michaël vertelt over zijn resultaten in loopbaancoaching.


 Loopbaanswitch: dromen waarmaken.

Anja werkt jaren lang als administratief medewerker. Ze doet gewoon haar ding. Door een reorganisatie wordt ze ontslagen. Een periode van emoties volgt, o.a. boosheid en verdriet. Daarna is er ruimte voor haar dromen. Doodeng vindt ze het, toch doet ze het. Het resultaat van loopbaancoaching is: van administratie naar een eigen bloemenwinkel, een echte loopbaanswitch.

 Toekomstvisualisatie van Anja, geschreven in juni 2014:

Vandaag is het 1 september 2014.  Ik heb het voor elkaar.  Aan de ene kant heb ik alles kunnen regelen en  aan de andere kant heb ik heb de nodige hulp gevraagd aan vrienden. Intussen open ik de deur van mijn winkel, vandaag begint mijn avontuur zijn werkelijke vorm aan te nemen. Vannacht heb ik doorgewerkt om de puntjes op de i te zetten. Bewoners en winkeliers maar ook kantoren /bedrijven in de omgeving zijn erop attent gemaakt dat er een bijzondere bloemenwinkel in hun buurt komt.  Ook LinkedIn contacten zijn op de hoogte.

Resultaten loopbaancoaching

Vandaag gaat mijn droom werkelijkheid worden. De winkel is alsof je een gezellige huiskamer binnenstapt. Zo zijn er  kunstwerken en handgemaakte aardewerk. Ik stap mijn winkel binnen en snuif de geur van verse bloemen op, vermengd met nieuwe geuren van de spullen die er staan. De verf is net droog. Intussen begin ik trots en emotioneel aan mijn eerste dag.


Van je passie ander werk maken

Arthur is ziek. Op zijn werk gaat hij continue over zijn grenzen, een burnout is het gevolg. Echter herstel van evenwicht is noodzakelijk, want hij weet heel goed wat hij NIET meer wil. Maar wat wel? In een jaar maakt hij een plan van aanpak: hij schrijft een boek, en bouwt zijn eigen ritme op. Vervolgens houdt hij rekening met vooral zijn fysieke grenzen (belastbaarheid). Ook is hij soms nog moe en wil hij hier niet altijd aan toegeven. Toch weet hij dat het belangrijk is om zijn grenzen te bewaken. Daardoor groeit zijn zelfvertrouwen. Tenslotte zien we het resultaat van loopbaancoaching en maakt hij een businessplan. Vervolgens voert hij de eerste opdrachten voor zijn eigen bedrijf uit.


Van een roepende in de woestijn – naar natuurlijk leiderschap

Arjan kwam binnen als een onzeker persoon met een ‘grote bek’. Hij voelde zich als een roepende in de woestijn. Presentaties vond hij verschrikkelijk. Van het pad afgaan was voor hem niet aan de orde: ‘wat zullen de buren wel niet denken’. Resultaten van loopbaancoaching zijn o.a. dat hij niet meer bang is voor wat anderen van hem denken. Ook geeft hij presentaties aan grote groepen en weet hij zijn tijd als manager efficiënt te besteden.