Vooral het stuk persoonlijke effectiviteit heeft mij erg geholpen en doet dat nog steeds. Hoe ik om ga met lastige situaties en personen. Vooral het "op de derde stoel" gaan zitten en het besef van het pad wat ik afleg en altijd een stap terug kan doen om de richting te veranderen. Ook het opschrijven van mijn persoonlijke missie helpt mij nog dagelijks.
— Stefan

Natuurlijk ondernemen

In 4 seizoenen werken aan je bedrijf of werk

Meer mensen die vanuit hun hart werken, dicht bij zichzelf blijven en dingen doen die bijdragen aan een betere en mooiere wereld. 

Herken je dit?

Je probeert alles in je eentje uit te zoeken en dan blijf je in rondjes draaien. De ideeën in je hoofd komen niet tot vorm. Je begint ergens aan maar je maakt het niet af. Toch neem je weer de rotklus aan terwijl je goud in handen hebt en je zit te broeden op een concept wat maar niet van de grond komt. Je hebt al iets gecreëerd maar je durft er niet mee naar buiten te komen. Of dat je bescheidenheid zo groot is dat je denkt: Wie zit er nou op mij te wachten? Maar misschien denk je juist wel te groot en weet je niet waar te beginnen. Geloof je dat wat je wil bereiken ook kan bereiken. Maar hoe vind je dan die klanten? Hoeveel ervaring heb je nou eenmaal? Ben je als 1-pitter of klein bedrijf wel interessant voor grote bedrijven? En dan is er die eeuwige twijfel: ik ben niet de moeite waard. Je moet er hard voor werken en het moet moeilijk zijn om je doel te bereiken.

Hoe zou het zijn om met plezier, authentiek en moeiteloos te ondernemen en werken? Meer met de seizoenen te leven en werken? Wat als je een duurzame en waardevolle bijdrage levert aan jouw ideale klanten? Vind je het spannend om financieel risico te nemen, vol in het licht te gaan staan of je nek uit te steken? Of sta je altijd aan en vind je het juist moeilijk om zaken los te laten en te ontspannen? Is aquisitie niet jouw ding en wil je op een bezielde manier werken aan marketing? Heb je behoefte om samen hierover met anderen uit te wisselen en je te verdiepen?

Training:

In deze intensieve training leer je:

 • Je aanbod (opnieuw) te bekijken en te matchen met je missie
 • Hoe je iets vanuit jouw persoonlijke en unieke kwaliteiten waarde kunt toevoegen
 • Hoe je meer leeft in plaats van overleeft met je bedrijf of je werk en hoe je dit met minder moeite kunt doen.
 • Hoe je heldere grenzen kunt aangeven en ruimte voor jezelf kunt maken.
 • Hoe je op een natuurlijke manier kunt groeien.
 • Hoe je een ‘soul project’ helemaal in overeenstemming met jouw unieke blend gaat aanbieden.

In een groep van ongeveer 8 mensen kom je maandelijks bij elkaar en ga je aan de slag met jouw bedrijf of werk.

Resultaten:

  • Helderheid over je bezieling en missie en wie je ideale klanten zijn
  • Groei van je ideale klanten en opdrachtgevers
  • Werken en leven in het ritme van de seizoenen
  • Grootse dromen handen en voeten geven
  • Ruimte creëren en loslaten
  • Inspirerend aanbod maken en verdiepen
  • Jezelf op een authentieke manier presenteren
  • Je mindset over geld en geldbeheer verruimen en verbeteren
  • Op een natuurlijke manier netwerken
  • Focus en planning in relatie tot jouw zuivere doelen

Praktisch:

In totaal volg je in ieder seizoen twee  sessies waarin je andere bevlogen ondernemers ontmoet. Jouw persoonlijke vragen en items neem je hierin mee. De bijeenkomsten zijn van 9.30 uur tot 12.30 uur op vrijdagochtend. Tussendoor krijg je huiswerk en online modules  natuurlijk ondernemen en heb je vier keer intervisie met een van de andere deelnemers. Kosten van de jaartraining incl. materiaal, online ondersteuning en 8 trainingsbijeenkomsten zijn € 1.470 excl. btw.

Start 2022-2023: 8 sessies: 9-09, 7-10, 11-11, 17-03-203, 21-04, 26-05, 20-06, 07-07-2023

Voor deze training zijn 8 plaatsen gereserveerd en wordt 1x per jaar gegeven, start 9 september a.s. 

Reviews

“Natuurlijk ondernemen hielp mij om mijn wensen en dromen op zowel het gebied van werk als privé hardop uit te spreken. Doordat vervolgens verspreid over het jaar bijeenkomsten plaatsvonden, raakten de dromen niet ondergesneeuwd in de dagelijkse beslommeringen, maar hoefden ze ook niet op stel en sprong gerealiseerd te worden. Hierdoor kregen ideeën de ruimte om te rijpen en op een natuurlijke manier te ontstaan. Dat was voor mij een nieuwe werkwijze, omdat ik er altijd vanuit ging dat zaken gerealiseerd kunnen worden door er enkel hard aan te werken. Door af en toe juist even afstand te nemen, kunnen echter ook mooie dingen ontstaan en daarbij helpt dit jaartraject”.  Ellen Mannens, (hoofd-)redacteur en bladenmaker

“Het traject Natuurlijk Ondernemen heeft mij vooral leren varen op mijn intuïtie en vertrouwen te hebben in de loop der dingen. Voor aanvang van het traject was ik mijn gevoel voor richting verloren, die heb ik de afgelopen maanden weer gevonden. Het niet weten blijkt een goed bodem te zijn om van binnenuit een volgende stap te zetten. Tini begeleidt je hierin met hart en ziel”. Nicole van Hoven, Hof van Hoven, Kwartiermaker en Projectmanager voor Food, Hospitality & Cultuur

“Het traject natuurlijk ondernemen heeft mij vooral gebracht dat ik in een veilige setting met collega ondernemers naar mijn  bedrijf ging kijken. Dit bracht me een enorm grote speelruimte. In deze speelruimte nodigt Tini ons uit te spelen, en te ervaren. Hierdoor heb ik een uniek concept ontdekt en ben dit nu verder aan het uitwerken”. Masé Sutterland, rouwtherapeut.

 “In de jaartraining kwam ik weer dichterbij mezelf en bij mijn zielsverlangen en kreeg ik steeds meer antwoorden. Waarom was ik ooit gestart met mijn eigen bedrijf? Nu durf ik mijn eigen koers te varen en te doen wat bij mij van nature past. Leven en werken vanuit mijn hart! .Ik ontdekte dat less is more! Flow ervaren en tegelijkertijd focus houden en doelen durven stellen. In dit proces van natuurlijk gaan ondernemen en toewerken naar mijn Soulproject, stelde Tini prikkelende en scherpe vragen op een professionele, zachte en natuurlijke manier. Samen met de thema’s en opdrachten, de inbreng van mede ondernemers én de seizoenen volgend, maakten de jaartraining kloppend en vormde een waardevolle bijdrage in het groeien in mijn ondernemerschap. Ik kan stellen dat ik met mijn bedrijf ben gegroeid, volwassen ben geworden”. Stevig en heel natuurlijk! Louise Lindeboom, wandelcoach, stress- en burnoutspecialist

“Waar ik veel aan gehad heb is het klantonderzoek. Ik heb ondertussen 20 klanten in beeld gebracht en dat geeft een rode draad voor wie ik het doe, het geeft mij aanknopingspunten voor communicatie en PR wat in dit stadium van mijn bedrijf ontzettend belangrijk is”. Ronald Karssies, Il Cammino

“Wat een geweldig concept! Zes vreemden waarmee je samen op zoek gaat naar je diepste verlangens, met wie je je na 1 bijeenkomst al direct verbonden mee voelt. Wat een verrijking om met deze mensen regelmatig in contact te mogen zijn. Naast de gemeenschappelijke bijeenkomsten, heb ik al mooie gesprekken met mijn mede Soulprojecters gevoerd. Betere coaches en motiverende friends had ik me niet kunnen wensen. Ik heb de beslissing gemaakt in loondienst te blijven werken en mijn Master-opleiding af te ronden, dus geen onderneming voor mij na dit traject, maar ik ben zo blij met de persoonlijke ontwikkeling die ik heb doorgemaakt. Het  traject Natuurlijk ondernemen heeft mij afgelopen jaar veel balans gebracht, vertrouwen in mezelf en inzicht in het natuurlijke proces gegeven. Mijn Soulproject, gaat er zeker nog komen, de zaadjes zijn uitgestrooid!”  Joyce Aleven, begeleider passend onderwijs

Aanmelden

Wil je deelnemen aan deze jaartraining meld je dan nu HIER aan. Wil je meer praktische informatie over de data en inhoud? Neem dan nu contact op of vul het onderstaande formulier verder in.

Shofukan Coaching onderscheidt zich door:

Tini van de Wetering is senior trainer en coach (NOLOC, Stichting Register) met ruim 23 jaar ervaring op het gebied van loopbaanontwikkeling en ondernemen. Ze biedt een professionele mix van ziel en zakelijkheid. De unieke en rustgevende locatie biedt meerwaarde voor de training. Inspirerende literatuur vind je  in de bibliotheek van Shofukan.

 

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.