Share →

Geen uitdaging in je werk meer? Zit je wel ‘goed’, maar mis je ook wat? Zit je organisatie in een impasse? Mis je de dynamiek? Hier 10 prikkels voor jou.

1. Zet de juiste doelen in de juiste richting. Elke dag, elke week in 7 gebieden: Werk, privé, relaties, geld, bijdrage aan de maatschappij, vriendschappen. Maak hiervan een collage. Het blijkt dat 3% van de werkende mensen doelen stelt.

2. Neem elke dag de tijd om een plaatje te maken van je doelen. Visualiseren helpt echt om je doelen te realiseren. Er zijn allerlei geleide visualisatie-oefeningen waarmee je je doelen concreter kunt maken.

3. Maak je doelen zo uitdagend, spannend mogelijk. Formuleer ze niet vanuit ‘ ik wil’ maar stap voor stap, zoals de schildpad deed, in het verhaal van de haas en de schildpad.

4. Stel bij waar nodig. In een onderzoek onder piloten blijkt dat 99,4% niet precies op koers naar de landingsbaan vliegt, uiteindelijk hebben de meeste een goede landing. Check ook of je duidelijk hebt wat de consequenties zijn van je doelen.

5. Je hebt volledige toewijding, commitment nodig. Als je hardloopt en je traint, doe je dat niet alleen bij mooi weer maar ook als het regent en stormt. Het is makkelijk om te doen, maar ook makkelijk om het niet te doen. Wat doe je als niemand kijkt. Stop met excuses maken. Excuses zijn dodelijk voor je succes, het haalt je weg van je verantwoordelijkheid.

6. Je keuzes bepalen je succes – kies wijs! Het is minder belangrijk wat  je eet, het is belangrijk wat je niet eet. Onderzoek je ‘verslavingen’ (facebook, alcohol, tv, patronen, gewoontes) en doorbreek ze.

7. Haal het woord onmogelijk uit je agenda. Kijk eens naar het youtubefilmpje van Richie parker. Bekijk regelmatig Tedtalks van krachtige sprekers en rolmodellen.

8. Je moet harder werken dan al die anderen. Wanneer je die extra kilometer loopt is er minder concurrentie. Harder werken betekent niet perse fysiek harder werken, maar bereid zijn riscico’s te nemen en verantwoordelijkheid te dragen.

9.  Ga met de juiste mensen om. Verbreed je  kring van mensen waar je dagelijks mee omgaat en stel hierin ook doelen: van wie kan ik wat leren, wie is voor mij een stap verder, een uitdaging.

10. kijk wie je publiek/doelgroep/klanten/collega’s zijn en vraag om feedback.

collage gemaakt door een team van een kinderopvangorganisatie

DSC_0168

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.