Share →

Josine wil alles onder controle houden. Het werkt geeft haar geen energie. De laatste tijd merkt ze dat niet meer zo gemotiveerd naar haar werk gaat. Het werk waar ze nu mee bezig is NOOIT af. Ze stuurt een aantal mensen aan die het project erbij doen. Het is veel trekken en duwen om dingen voor elkaar te krijgen. Afspraak is afspraak, maar deadlines worden nooit gehaald. Ze voelt zich regelmatig de ‘boevrouw’ die weer een rondje maakt en vraagt of de stukken aangeleverd kunnen worden en of er nog ‘agendapunten’ zijn. Vaak zijn die er niet, wordt er weinig of niets gezegd in het overleg – maar wel op de gang. Ze heeft het gevoel in een spagaat te zitten: aan de ene kant een opdrachtgever die over een maand een verbeterplan wil zien met concrete resultaten, en anderzijds een team waar nodig de ‘bezem’ door moet. Ook moet ze lobbyen bij haar collega’s om teamleden voor haar project te winnen en dus tijd te maken voor het project.

Geen energie

Ze staat graag voor anderen klaar en het aanleveren van zaken voor het Jaarplan en strategiesessie zijn ook belangrijk. Ze slaapt slecht en heeft het gevoel er niet toe te doen. Als ze thuis komt, is ze op. Ze heeft geen energie over om nog wat te ondernemen. Ze vaalt vaak in slaap of heeft migraine. Ze was begonnen aan de Kunstacademie, maar ze vond haar eigen werk niet goed genoeg. Bovendien moest ze er veel meer tijd in stoppen, en die had ze niet. Het delen van emoties vindt ze moeilijk. Ze kijkt liever weg van de pijn en bedenkt snel rationele oplossingen: Wat kan ik doen? Wie kan ik benaderen? Er is geen ruimte voor ‘stilstaan’.

Bodycheck

Veel mensen vinden het moeilijk om te gaan met verlies, pijn en verdriet. Zij kijken de andere kant op, weten er geen woorden voor te vinden of vluchten in verslavingen. Ervaring leert dat wegkijken niets oplost. Vaak duurt het sudderen van deze problemen langer en wordt de fysieke en mentale pijn erger. Het aankijken van je eigen ‘demonen’ of ‘angstmannetjes’ is de eerste stap. Erken dat je ze hebt en ziet. ‘Nodig ze uit’ in plaats van dat je ze weg duwt. Je zou met ze in gesprek kunnen gaan. Je lichaam is de eerste graadmeter om erachter te komen hoe het met je gaat.

Hieronder een oefening die je als bodycheck op je werk of thuis kunt doen:

 1. Welk gebied in je lichaam vraagt aandacht (o.a. hoofd, schouders, maag, rug, benen, hart)?
 2. Stel dat dit gevoel zou kunnen praten, wat zou het je zeggen?
 3. Erken dat gevoel;
 4. Vraag wat het gevoel nodig heeft;
 5. Erken ook dat gevoel;
 6. Vraag wat de eerste stap is om te zetten – en zet deze zo snel mogelijk!

Is jouw werk NOOIT af.  Haal je geen energie meer uit je werk? Een keer samen sparren over de brug die je kunt slaan? Je kunt je hieronder aanmelden voor een gratis sessie van 30 minuten of aanmelden voor een working labsessions. De eerste drie aanmelders worden beloond.

2 Responses to Geen energie en het werk is NOOIT af

 1. Jannie schreef:

  Ben je gestrest? Slaap je slecht? Heb je lichamelijke klachten? Is er geen balans meer in werk en prive?
  Is de werkdruk heel hoog en geef je je grenzen niet voldoende aan, dan beveel ik Shofukan Coaching(shofukancoaching.nl) aan.
  Coach Tini helpt je om stap voor stap een nieuwe richting in te slaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.