Share →

In de afgelopen maanden zie ik in gesprekken met bedrijven: een impasse als spiegel en stuurloosheid van organisaties, een sterke gerichtheid op kostenbeheersing. Bedrijven zijn naar binnen gericht en mevrouw Kortermijn is aan, de macht. Over (politieke) termijnen heen kijken, is niet aan de orde. Een gemiddelde medewerker blijft zitten waar hij zit, of duikt weg als de baas voorbij komt met het plan voor de volgende reorganisatie. Nee, “We zitten hier prima, ook al hebben we het niet naar onze zin.” De hypotheek, het salaris en de vakantie zijn ‘nog’ veilig gesteld. Mensen zitten op hun geld, hebben geen geld of raken betrokken bij onnodig gedoe rondom geld (faillissementen, afkoop van onnodig dure polissen, pensioenfondsen en beleggingen).

Zo’n impasse is voor niemand goed. Deze tijd vraagt om doorbraken – ook van jou. Doorbraken vanuit ‘t lef van mensen die weten welke kant ze opgaan. Van
maaivelden met mooie zichtbare, grote hoofden.

De wereld kent op dit moment vele impasses op economisch en politiek gebied. Een mooie spiegel om voor jezelf ook eens een pas op de plaats te maken: wat hebben ik en mijn bedrijf of organisatie nodig om een doorbraak te realiseren? “We zijn uit de crisis,” roept de één; de ander zegt: “we leven onder grote veranderende omstandigheden!”

Bereidheid om ècht te doen wat je wilt doen, vraagt moed, durf en eigenwijsheid. Wanneer je jouw doorbraken in je werk hieronder deelt, krijg je van Shofukan Coaching 20 Doorbraakpunten.

Impasse als spiegel?

Welke doorbraken ervaar jij?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.