Share →

Outplacement – van werkzoekend naar perspectief

Alle grote ideeën beginnen met zaadjes,  hele kleine fragiele zaadjes. Een idee, een droom, een plan, een gedachte. Veel zaadjes hebben van nature een mooi dun vliesje. Kijk maar eens naar een pompoenzaadje. Dat vliesje beschermt het zaad. Zo ook jouw idee, of plan.Een periode van werkloosheid of onzekerheid begint met het opschudden van je eigen werkzame leven. Rouw en verlies komen voorbij, dat is niet gemakkelijk. Tegelijkertijd helpt een fase zonder werk je te bezinnen

Perspectief verkennen

Perspectief verkennen

Als je van binnen voelt dat je iets wilt neerzetten of  graag wilt bereiken, denk dan ook aan dat vliesje van die pompoen. Goede ideeën en plannen worden altijd beloond;  jij kiest en de wereld reageert daarop door perspectief, toevallige mooie ontmoetingen, netwerkcontacten of geld. Zo kochten wij in 2005 een voormalige kleuterschool. Na het besluit kwamen er allerlei engeltjes voorbij: financiële stimulans en support door de  Groeibriljant en Kansenzones, honderden bezoekers voor evenementen, teamworkshop, teamuitjes, lessen en coaching.

Als je nu naar buiten kijkt dan hangen de zaadjes op je te wachten. De vogels kunnen ze opeten maar je kunt er ook werk van maken. Weet je niet wat dat idee is of wil je juist je prille idee bespreken?

Deel hieronder wat jij graag in de wereld wilt zetten, waar je tegen aan loopt of wat je helder wilt krijgen. Als beloning krijg je een gratis perspectiefverkenning.

Kijk ons naar hoe Arthur van zijn pril idee een goed lopend bedrijf heeft gemaakt:

One Response to Outplacement begint met een gratis perspectiefverkenning

  1. Jacqueline Rensen schreef:

    Mijn droom is dat in Nederland de geschreven informatie die raken aan de rechten en plichten van vroegdove burgers toegankelijk is in de Nederlandse Gebarentaal. Zodat ook zij (meer) perspectief kunnen hebben. (Horenden hebben het vooroordeel dat vroegdove mensen kunnen lezen. Maar qua begrijpend lezen zitten ze op het niveau van leerlingen in groep 5 basisschool).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.