Share →

 

Het was 30 augustus 2021. Meer dan een minuut lang stond ik oog in oog met een ree. Een magisch moment dat ik nooit meer zal vergeten….

Dit soort bijzondere ontmoetingen met een wild dier krijg je niet zomaar. Dat vraagt om langdurig op één plek te blijven. Dan voelen dieren zich veilig en komen ze tevoorschijn. Die ochtend zijn er ruim 30 dieren aan mijn oog voorbij getrokken. Een bonte specht, een grauwe gans, torren, hommels, reigers, zwaluwen, springende vissen, kluten en nog meer. Normaal gesproken loop je aan ze voorbij, nu kwamen de dieren aan mij voorbij.

Een magische mini Quest

Die bewuste ochtend deed ik een mini quest. Dat is een solobezoek aan de natuur. Je zit dan in je eentje op een gekozen plek waar je een dagdeel of langer vertoeft. In de stilte kan je innerlijke stem weer hoorbaar worden, de stem die in het dagelijkse drukke leven niet hoorbaar is. Er kwam gemak en ongemak voorbij: Wat als ik word ontdekt? Wat doe ik met mijn ongemak? Maar ook genieten van de zonsopgang en de stilte. Het deed me denken aan het lied van Stef Bos (Niets is sterker dan de stilte..). Van waakzaamheid naar zachtheid. Van alertheid naar minder oordelen. De Quest gaf me inzicht dat ik nòg meer mijn eigen natuur mag volgen en daarin anderen meenemen.

Op solo avontuur

Deze rijke ervaring gaf mij de behoefte om te gaan leren hoe je zo’n mini Quest kan geven, ik volgde hierna de basistraining van Ingrid Isphording (zie hieronder).  Zo’n solo-avontuur in de natuur is vooral krachtig als je met een belangrijke keuzevraag kampt waar je al langer geen antwoord op kan vinden. Bijvoorbeeld de keuze voor een nieuwe koers van je bedrijf, de keuze om wel of niet je baan op te zeggen, de keuze om voor jezelf te beginnen of de keuze om van baan te gaan veranderen. Dan kan een Quest een prachtig geschenk aan jezelf zijn. Je krijgt tijdens een Quest meer helderheid over je purpose, jouw levensdoel. En dat geeft een veel ruimer perspectief op je vraag waardoor de keuze zich dan vaak al vanzelf ontvouwt. Hoe mooi is dat. De Quest kan je los bij mij boeken of het kan onderdeel zijn van een coachtraject.

Zin om ook Quest coach te worden?

Ben jij coach of natuurcoach? En voel jij ook de roep om zelf Quests aan te gaan bieden? Dan raad ik je van harte de basistraining Quest coaching aan van Ingrid Isphording. Het is een grondige, inspirerende eendaagse training van waar je alle ins en outs leert om de natuurbezoeken van jouw coachees tot een onvergetelijke ervaring te maken. Meer informatie vind je HIER

Listen to the wind
It talks
Listen to the silence
It speaks
Listen to your heart
It knows

Inheems gezegde

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.