Share →

 

Hoe spenderen succesvolle mensen hun zomer?

Succesvolle mensen werken juist in de zomervakantie aan hun belangrijkste doel: iets waar ze van dromen en waar ze graag anderen over vertellen. Hoe spenderen zij hun zomer, wat doen zij anders? Het is ongelooflijk hoeveel mensen zeggen: “ik wil meer tijd besteden aan X” en vervolgens allerlei excuses aandragen om het maar niet te doen – zoals… de zomervakantie! Hoe spenderen succesvolle mensen hun zomer, wat doen zij anders?

1. Zij zijn eigen baas, met een eigen agenda en eigen deadlines.

Terwijl iedereen mimosas aan het kijken is en praten over de mooie dingen ze hebben meegemaakt, nemen zij flipover vellen mee en hangen die op in hun appartement of huis. Ze stellen doelen met heldere data. Doe dit elke zomer en zie hoe snel je op de rails bent.

2. Ze spenderen tijd om dingen te doen die ze nog niet eerder gedaan hebben.

Om te groeien, heb je juist niet meer van hetzelfde nodig, maar iets wat je nog niet kent.

3. Ze maken een lijst met dingen die ze niet prettig vinden aan hun huidige situatie.

Vind je je werk niet leuk? Heb je geen goede conditie? Gefrustreerd over hoe weinig je leest? Deze dingen kun je allemaal veranderen. Kijk eens naar de aspecten waar je niet tevreden over bent en ga na wat je nodig hebt om ze dagelijks aan te passen. Hou deze lijst in de zomer als focuspunt voor ogen.

4. Ze stoppen met dingen doen die geen zin hebben.

Hoeveel cafés heb je nodig om elke dag tot 3 uur uit te gaan? Dit betekent niet dat zij hun sociale leven opgeven, maar ze zijn zich wel bewust hoe ze hun tijd besteden en investeren hierin. Wanneer je je tijd besteed aan iets waar je eigenlijk niet dichterbij wilt komen, ligt het voor de hand dat de boel gaat stagneren.

5. Ze zijn gek op het stellen van ‘kleine’ doelen.

Het is een manier om gefocust te blijven, terwijl de grotere doelen tijd nodig hebben om zich te manifesteren. Een voorbeeld is om niet uit je stoel op te staan voor je 30 pagina’s hebt gelezen, of je zegt: vandaag ga ik 2000 woorden schrijven. De doelen gaan niet verder dan vandaag en dat versterkt je houding om je ergens toe te zetten en je doel ook te bereiken.

6. Ze reinigen zichzelf.

Vakantie is er om dingen te doen buiten je comfortzone, nieuwe dingen te ervaren maar ook om jezelf te detoxen. We zijn ons er niet van bewust hoe ons dagelijks leven onze stemming, creativiteit en denkproces negatief kan beïnvloeden. Succesvolle mensen gebruiken de zomer om te detoxen: zowel met eten, digitaal, als in de fysieke omgeving. Ze weten wat het betekent om hier met volle intentie aan te werken. Spendeer je zomer niet op dezelfde manier als de andere 9 maanden van het jaar. Schud je leven op!

7. Succesvolle mensen dwingen zichzelf om ‘sterke’ projecten in de zomer af te maken.

De herfst en winter voelt in Noord Europa anders dan de zomer. De seizoenen geven je verschillende emoties en energie. Wat je in de zomer geïnspireerd gecreëerd hebt, zal in de herfst niet altijd dezelfde spirit bevatten en andersom. Met dit in je achterhoofd is het handig om een project dat je in de lente bent gestart in de zomer af te ronden. De zomer is een mooie tijd om jezelf te dwingen sterke projecten af te ronden, zodat je daarna met frisse blik kunt beginnen. 

Vind je het bovenstaande interessant? Schrijf je in voor ‘Inspiratie en verdieping,’ die je 4 x per jaar ontvangt.

 

 

2 Responses to Hoe spenderen succesvolle mensen hun zomer?

  1. Bea schreef:

    Dank voor deze fijne woorden. Mijn zomer vakantie probeer ik altijd in de winter te houden….. en ja ik denk dan veel na over hoe ik leef en werk! Helaas val ik steeds weer in dezelfde valkuil! Dat heeft alles te maken met inkomen!
    Het maken van een moodboard in de zomer vakantie vind ik persoonlijk een mooi idee! Ik ben ook in juli jarig! Op mijn oudejaarsdag kijk ik altijd terug naar wat ik bereikt heb! Trots vier ik de afgelopen maanden en jaren van mijn leven! Daarnaast neem ik altijd 1 groot ding om in het nieuwe levensjaar te volbrengen! Het reinigen ( vasten) doe ik altijd in de eerste week van het voorjaar en najaar! Daarnaast ruim ik in de zomer intens mijn huis op! Het grappige is dat ik steeds meer afstand doe van spullen die ik toch niet gebruik. Het opruimen wordt steeds makkelijker, maar tjonge ongemerkt is het toch weer veel wat je in een jaar verzameld.

  2. Wat goed van je Bea om ook zo stap voor stap te werken aan je doelen en daar kan een zomer moodboard zeker bij helpen. Nu je financiële doelen nog wat verder aanscherpen;-) Het boek van Mari Kondo (Japanse) is ook zeker een aanrader als het om opruimen gaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.