Share →

Gratis: 35  stappen voor implementatie

2018 is het jaar van implementeren: ook echt doen wat je van plan bent! Wat heb je nou altijd al heel graag gewild? Wat staat er al heel lang op je verlanglijstje? Heb jij structuur nodig en prikkels om je doelen te bereiken? Wil je de 35 stappen van implementatie gratis ontvangen? Deel dan onder het blog hoe jij implementeert, wat helpt jou om dromen te realiseren, te doen waar je hart ligt, wensen om te zetten in daden. Waar hou jij je aan vast? Wat zijn zaken die voor jou belangrijk zijn om dingen in de wereld te zetten? Je doelen concreet maken is een kunst op zich. Precies bedenken wat je waar, wanneer en met wie wilt gaan doen.

2018-jaarvan implementatie

Visualiseer wat je wilt

Visualiseer wat je precies wilt en leer omgaan met de ongemakken van het ‘nee’ zeggen of ruimte maken. Het uitspreken van je doelen helpt; het zorgt voor discipline. Enthousiasme en toewijding komen nooit aanwaaien. Het is belangrijk je eerste stap al thuis te zetten. Benut stille momenten om werkelijk betekenis te geven aan je werkzame leven of het ouderschap en dit te doordenken.

„Ik loop 3 jaar hard. Elk jaar na de zomer verschijnen er van die groepjes met hele mooie pakjes aan. Maar tijdens de eerste regenbui eind september zijn ze allemaal weer verdwenen.” Hardlopen was blijkbaar niet hun diepste drive. Om het spannend, leuk en uitdagend te houden, moet je blijven veranderen:

 • Maak een concreet plan. Bedenk de eerste stap en wanneer, waar en met wie je die zet.
 • Verdraag ongemak. Zet af en toe je gevoel op nul en volg gewoon je plan.
 • Bedenk hoeveel plezier je jezelf doet als je doorzet. Leer de stem van het smoesjes-monstertje in je hoofd herkennen.
 • Kijk door de bril van een buitenstaander naar je gedrag. Dan is je oordeel eerlijker.
 • Verplaats je aandacht als je emotioneel bent. Emoties vernauwen je blik, maar ze gaan voorbij.
 • Denk aan de toekomst. Als dit dilemma zich in de toekomst zou afspelen, wat zou je dan doen? Wat je later zou doen, doe dat nu.
 • Wil je een blijvend resultaat achterlaten? Kijk dan eens bij de ‘5 stappen naar een blijvend resultaat’ 

 Wil je alle 35 stappen voor implementatie gratis ontvangen? Deel dan onder het blog hoe jij implementeert, wat helpt jou om dromen te realiseren, te doen waar je hart ligt, wensen om te zetten in daden., Waar hou jij je aan vast? Wat zijn zaken die voor belangrijk zijn om dingen in de wereld te zetten?

Vraag daarna hier de 35 stappen voor implementatie aan.

2 Responses to 2018 – jaar van implementatie!

 1. Luc schreef:

  Implementatie doe ik gaandeweg.
  Ik maak n plan , denk daar goed overna en begin dan gewoon. Vervolgens kom je allerlei zaken tegen die er ook bijhoren of die je niet verwacht had. Gewoon doorgaan, aanpassen en vooral samen doen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.