Share →

Anja werkt jaren lang als administratief medewerker. Ze doet gewoon haar ding. Door een reorganisatie wordt ze ontslagen. Een periode van boosheid, verdriet volgt. Daarna is er ruimte voor haar dromen. Doodeng vindt ze het, toch doet ze het. Van administratie naar een eigen bloemenwinkel, een echte loopbaanswitch.

Een stukje uit een toekomstvisualisatie van Anja, geschreven in juni 2014:

Vandaag is het 1 september 2014. Het is me gelukt! Ik heb het voor elkaar. Ik heb alles kunnen regelen en ik heb de nodige hulp gevraagd aan vrienden en vriendinnen. Ik open de deur van mijn winkel, vandaag begint mijn avontuur zijn werkelijke vorm aan te nemen. Vannacht heb ik doorgewerkt om de puntjes op de i te zetten. Bewoners en winkeliers maar ook kantoren /bedrijven in de omgeving zijn erop attent gemaakt dat er een bijzondere bloemenwinkel in hun buurt is gekomen. Twitter, facebook,  maar ook LinkedIn contacten zijn op de hoogte. Vandaag gaat mijn droom werkelijkheid worden. De winkel is alsof je een gezellige huiskamer binnenstapt. De opgehangen kunstwerken maken dat je even rondloopt en handgemaakte aardewerk even goed bekijkt. Ik stap mijn winkel binnen en snuif de geur van verse bloemen op, vermengd met nieuwe geuren van de spullen die er staan. De verf is net droog. Trots en emotioneel begin ik aan mijn eerste dag.

Tagged with →  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.