Share →

Elke dag een paar keer werkloos en een paar keer een baan

21ste eeuw van bezinning

“Ik ben elke dag wel een paar keer werkloos en ik vind elke dag wel een keer een baan,” zei een afgestudeerde vrouw van 24 in een intakegesprek. “Ik herinner me nog dat er steeds meer soorten chips op de markt kwamen. Welke moet ik kiezen? Dat gevoel heb ik nog steeds: een onbegrensde veelheid aan dingen om te kopen, te doen, te beleven of je druk over te maken. Ik droomde pas van een grote machine die achter me aan zat, een machine zo groot als een land. Een machine die wonden achterliet zo groot als Tsjernobil en Fukushima. We vergeten grote rampen liever snel: hands on, praktisch oplossen. Overal gaat een mooi instagram laagje omheen.”

“Het volwassen worden in een periode van crisis betekent voor mij handeltjes zoeken en hosselen. We zijn nu op een hele lange budgetreis. Er is op dit moment heel veel mis, maar door trial & error komen we er wel. Als je geen baan kunt krijgen, ga je aan de slag met je eigen ideeën. Een ‘can do’ mentaliteit. Mijn grootste angst is nu een baan zoeken. Ik hoop dat ik kan leven van mijn ideeën. Mooi aan deze periode vind ik het delen van informatie, van de ruimte, van diensten en producten. Naast de ratio staan vrouwelijke waarden zoals zingeving, inspiratie, gevoel en intuïtie op de kaart, om zo dichterbij mijn eigen natuur te komen en te blijven. Een combinatie van fysieke inspanning, wandelcoaching en rust, creativiteit en plannen heeft me afgelopen jaar gebracht naar een bedrijf met vier werknemers.”

Voel jij ook regelmatig die periodes van ‘werkloosheid’ voorbij komen? Kom eens vrijblijvend langs om meer structuur, rust en focus aan te brengen in je leven en in je werk.

P1270154 P1150389

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.