Share →

Niet meer uitstellen! Gewoon DOEN | 38 implementatiepunten 💪

Heb je last van uitstelgedrag? Liggen je vakantieplannen (nog) in de la? Heb je op het strand of in de bergen afgelopen zomer een goed idee gehad, maar is het alweer weggezakt? Ben jij een rasechte uitsteller? Vind je het moeilijk om prioriteiten te stellen? Laat je je vaak leiden door de ‘waan van de dag’? Of wil je het graag zo goed doen dat je het maar blijft uitstellen. Ben je liever lui dan moe, eerlijk zeggen. 😉

implementeren | gewoon doen!

implementeren | gewoon doen!

Perfect werk afleveren 
In het boek ‘Zeg me dat ik ok ben’ van Marcel Hendrikx is uitstelgedrag een van de kenmerken van perfectionisme.
Wanneer is je presentatie goed genoeg? Er kan altijd iets meer bij. Daarom begin je er maar niet aan. Dan kan er ook geen kritiek komen.Vroeg of laat moet je het stuk inleveren, een presentatie geven of  je werk laten zien. Uitstellen biedt op korte termijn bevrediging. Je wordt nu nog niet geconfronteerd met het eindresultaat (en met de kritieken, commentaren of eventuele ‘afwijzing’). Uitstellers met perfectionisme beginnen er daarom maar liever niet aan. Ze doen eerst de makkelijke klusjes waar ze snel klaar mee zijn, de rest komt dan wel (vaak niet of laat).

Liever lui dan moe
Weet je van jezelf dat je een uitsteller bent? Heb je geen zin in zoveel werk, vragen en zaken die erbij komen kijken? Hieronder de eerste punten:

  1. Stop met streven naar meer

Verleg je focus van uiterlijke naar innerlijke waarden (persoonlijke groei, hechte relaties, gemeenschapsgevoel). Richt je op wat je echt belangrijk vindt, leg je hart in je werk en kijk wat je kunt bijdragen; daaruit kan succes volgen. Kies 3 kernwaarden om op te focussen. Deze zullen je je hele leven helpen je richting te bepalen en vormen een bron van energie.

  1. Focus op een kleiner aantal mensen

Wij kunnen niet floreren zonder krachtige relaties. Robina Dubar concludeerde dat we het beste kunnen focussen op relaties met onze dierbaarste vrienden en familie. Hoe steun je hen optimaal? Bedenk hoe je aan minder mensen meer kunt geven.

  1. Doe minder

Doe de komende week minder, op het werk en thuis. Besteed je tijd en energie aan een kleiner aantal dingen: dan besteed je dus meer tijd aan elke activiteit.

Vraag hier de totale checklist aan  hoe je je plannen echt kunt implementeren met handige tips en achtergronden om er vandaag nog mee te beginnen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.