Share →

Tiengemeten is de plek waar ik met individuen en groepen de natuur in trek. Dit bijzondere eiland heeft alles om je hoofd leeg te maken. Wandelend door een van Zuid-Hollands mooiste natuurgebieden raak je los van je vaste gewoontes en patronen en krijg je inspiratie om een volgende stap te zetten in je werk. Wandelcoachprogramma TiengemetenLoop je vast in je werk of lukt het vinden van ander werk niet? In een viertal sessies lopen we naar die andere baan.  Met een veerboot vaar je naar het eiland waar ik je opwacht bij restaurant Helene. Onder het genot van een kopje koffie of thee gaan we ons voorbereiden op de reis over het eiland.

 De eerste wandeling:

Je leert je bewust te zijn van je zintuigen en je lichaam. Door aandacht te geven aan je lichaam, je energie en je ademhaling kom je tot rust. Je geeft jezelf de ruimte om te ontdekken wat er nu voor jou nodig is. Met concrete opdrachten en een logboek gaan we op weg en ontdek je de antwoorden op de volgende vragen:

  1. Waar gaat mijn energie heen?
  2. Hoe kom ik meer uit de verf?
  3. Wat heb ik nodig om een volgende stap te zetten in mijn werk, of om in de richting te komen waarin ik wil werken?
  4. Hoe ontdek ik wat ik leuk vind?
  5. Hoe stel ik gezonde grenzen en hoe zet ik stappen die hierbij horen?
  6. Hoe maak ik van de crisis een kans, en hoe ga ik ervoor zorgen dat het me lukt?
  7.  Hoe kan ik mijn baan zodanig inrichten dat ik er weer energie van krijg?

De tweede wandeling

In de tweede wandeling gaan we een stap verder. Je hebt huiswerk meegekregen over wat je passies zijn, je krijgt een interesseonderzoek en in het logboek houd je al je aspiraties en inspiraties bij. Nu maken we het concreter en koppelen we daar m ensen en acties aan: Wie ken je die dat werk al doet? Hoe kun je je eens oriënteren en een dag meedraaien? Wat heb je nog nodig, welke investeringen moet je doen?

De derde wandeling

Tijdens de derde wandeling gaan we op stap met andere mensen die zitten met soortgelijke vragen als jij. Door met anderen erover te praten krijg je een ruimer blikveld. Je laten raken en anderen raken is het devies. Door angst en vertrouwen te delen ontdek je hoe je een eerste stap kunt zetten in het volgen van je droom. Anderen in de groep kunnen je daarbij helpen en ondersteunen.

De stap

Nu gaan we op het eiland de stap zetten die ook hoort bij de stap die je in leven gaat zetten. Wat heb je nodig, waar loop je nog tegenaan? Welke belemmeringen ondervind je en wat is nu de passende volgende stap? Meer weten?Neem  gerust contact met me op.