Share →

Tijdens je vakantie of aan het begin van het jaar komen vaak creatieve ideëen op over je werk, je leven en je loopbaan. Zodra je weer aan het werk bent, verdwijnt meer dan de helft in de la of prullenbak. Loop je al een tijd met een idee rond? Of komt er van planning niet zoveel terecht? Een bulletjournal houdt je ideeën levendig en zet jouw creatieve brein aan het werk. Ik bied je een workshop aan hoe te werken met een bulletjournal in twee bulletjournalsessies. Ideaal om samen met je collega’s te doen en betekenis en richting te geven aan het werk wat je samen doet. Het journal is een combinatie van een agenda, dag- en notitieboek in één. Op een creatieve manier kun je je plannen voor de toekomst visualiseren en beschrijven. De basis voor een bulletjournal is een leeg notitieboek. Het heeft een vaste basis, die je daarna kunt personaliseren met handletters, tekeningen of plaatjes. Zo wordt het echt je eigen boekwerk.

Het verschil tussen productief zijn en druk zijn

Een bulletjournal helpt je om onderscheid te maken in wat echt belangrijk voor je is in het leven. In loopbaancoaching ondersteunt een journal je traject. Het werkt volgens het trechterprincipe: na de index en de doelen begin je met een jaaroverzicht van de komende twaalf maanden. Daarna maak je een maandoverzicht, een weekoverzicht en als je wilt ook nog een dagoverzicht. Kijk je op Instagram, dan zie je dat iedereen deze overzichten naar eigen smaak opzet en indeelt. Ter inspiratie kun je een kijkje nemen in de bullet journals van enthousiaste gebruikers Federica en Kim.

Voor wie is een bulletjournal?

Een bulletjournal is ideaal voor mensen die lijstjes maken. Mensen die van pen en papier houden en hun doelen en voortgang willen bijhouden. Heb je een plan of zou je juist meer orde in je loopbaan willen?

Hier alvast wat tips over hoe een journal werkt en hoe je moet beginnen:

 1. Neem de maand augustus tot en met december als experiment, maak een overzichtskalender.
 2. Deel de maanden op in weken en in dagen.
 3. Beschrijf welke gebieden voor jouw belangrijk zijn (gezondheid, opleiden, hobby, werk, vrije tijd, familie/vrienden/netwerken, spiritualiteit).
 4. Schrijf al je doelen en wensen op, wat moet je zeker gedaan hebben voor 31 december.
 5. Gebruik creatieve tools, kleurtjes, liniaal, plaatjes e.d..
 6. De eerste pagina’s hou je vrij voor je index.
 7. Met een bulletjournal creëer je een mooie herinnering, je maakt tijd voor leuke dingen.
 8. Het is een fantastisch excuus om te tekenen en er iets moois van te maken.

Ter inspiratie hier een mooie creatieve bulletjournal van Ann

Doe je mee?

Ben je onbekend met het maken van een bulletjournal en wil je wel eens onderzoeken of het wat voor jou is? Wil jij jouw plannen verder uitwerken en dat samen met jou collega’s ? Meld je dan hier aan voor 2 bulletjournalmeetings. Je krijgt dan dit mooie tropische bulletjournal cadeau!

 

3 Responses to Workshop bulletjournal

 1. Bibi schreef:

  Leuke workshop, maar ik kan de prijs niet vinden.

 2. don macdonald schreef:

  Hoi Tini – weet je welke dagen/tijden? Als het uitkomt wil ik met iemand komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.