Share →

Rondeel van Fien

Gedichten schrijven voor ouderen en zieken

Graag wil ik samen met jullie een gedichtenboekje maken met gedichten en beelden. Gedichten schrijven voor ouderen en zieken die je nu niet kunt bezoeken omdat ze in een ziekenhuis of thuis in quarantaine zijn. Een boekje ter inspiratie.

Jij bent creatief

Ik weet dat jij creatief bent. Ik weet dat je die creativiteit uit in muziek, toneel, kunst, koken, naaien, tekenen, sport, vertellen, schrijven en creëren. Ik wil je aanspreken op deze bijzondere kwaliteit die nu zo hard nodig is.

Hoe gaan we te werk?

Een van mijn favoriete dichtvormen is een rondeel. Een rondeel werd in de middeleeuwen veel voorgedragen door troubadours die van dorp naar dorp reisden. De kracht zit hem in de herhaling in het 8-regel gedicht. Door die herhaling geeft het de woorden verdieping en accent.

Gedichten schrijven

Bekijk onderstaand filmpje en laat je inspireren. Schrijf een rondeel over wat je nu inspireert, waar je moeite mee hebt of wat je anderen wilt vertellen. Het onderwerp mag jezelf bedenken (Corona-crisis, thuiswerken, alleen zijn, de tuin, bloemen, binnen zijn, muziek, kunst, eten, het zonlicht enz.).  Onder je gedicht schrijf je je naam.

Beelden (tekening, foto, plaatje)

Bij het gedicht stuur je een tekening gemaakt door jezelf of je kinderen. Ook een foto of een plaatje uit een tijdschrift of van internet is ok. Beide stuur je vòòr 31 maart op naar info@shofukancoaching.nl

We verzamelen 50 gedichten en beelden.  Jarno Driessen, grafisch ontwerper maakt er een pdf  van die jij (gratis) ontvangt. Doe je mee aan dit project? Ik stel je bijdrage zeer op prijs. Tegelijk kun jij met de bundel weer anderen inspireren. Ik hoop op jouw bijdrage en dat je het wilt delen met mensen die je lief zijn of mensen die je niet kent, maar wel een hart onder de riem wilt steken.

 

4 Responses to Gedichten schrijven voor ouderen en zieken

 1. Alje schreef:

  Ik doe graag mee Tiny. Ik stuur je morgen na het wakker worden een rondeeltje en een tekening. Een mooi initiatief. Dank je wel

 2. Masé schreef:

  Wat een leuk plan!!
  In mijn ochtendwandeling vind ik vast inspiratie.
  Dan nu lekker slapen.

 3. John Schapendonk schreef:

  Hoi Tini,
  Mooi initiatief. Was een beetje weggezakt in de lijst mailtjes. Ga er straks mee aan de slag. Op de valreep!!! Alle goeds voor jou en de jouwen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.